Не давам интервюта и това е моята форма на протест.

Откъде накъде един актьор трябва да занимава хората с личния и професионалния си живот? Ти виждаш лицата на хората по улиците – лъгани, обезверени, защитаващи идеологии, които дори не разбират… И в един момент актьорчето Мариан да започне да занимава тези хора със собствената си особа. Нямам това право. Това заявява в интервю за „Телеграф“ актьорът Мариан Вълев.

След 20 години отсъствие от театралната сцена той се завръща с моноспектакъла на Ерик Богосян „ВИП“. Мариан споделя, че пиесата го е грабнала, защото текстът съвпада 100% с неговите представи за „изкуство, комерс и билети първа класа“.

„Четейки пиесата, аз имам чувството, че всичко, написано там, идва от моето сърце и не ми представлява никаква трудност да го защитя“, казва актьорът.

Той признава, че в голямата част от постановката играе себе си, „което е доста шантаво и параноично“. Мариан скромно заявява, че не може да разбере откъде са му лепнали определението „всенароден любимец“.

„Не мога да осъзная защо, как и откъде съм всенароден любимец, а и ако трябва да бъда честен, не ме занимава като проблем. Няма да демонстрирам позицията си под формата на интервюта, а ще изразя себе си и позицията си чрез „ВИП“.надявам се текстът на автора да стигне до сърцата на зрителите, а аз да бъда подходящият проводник“, казва Мариан Вълев.