На 22 и 23 юни /събота и неделя/ от 11.00 часа в Западен парк ще се представят куклените спектакли „Приказка по пижами“ и „Красавицата и Звяра”.

Актьорите Анатолий Божинов и Варвара Панкова ще провокират детското въображение чрез артистична игра, вплетена в комични ситуации, съчетани с постоянни сценични превъплъщения и живо партньорство с публиката, която ще има възможността да допълва и доразвива действието.

Куклените спектакли са част от програмата на второто издание на фестивала за изкуство в публичното пространство „Западен парк”, организиран от Фондация Кредо бонум и Столична община.

Двамата актьори работят в тандем от 2008 г. Варвара Панкова е певица, актриса и автор на шоу-спектаклите “Свят за двама” и “Циганска одисея”. Анатолий Божинов е режисьор, актьор и автор на шоу-спектаклите „Свят за двама”, „Циганска одисея”, куклените представления „Приказка по пижами” и „Красавицата и Звяра”. Играл е  във филмите: „Поета и дявола”, „Цветове на изгрева”, „Grey zone”, „Рапсодия в бяло”, „ Тилт” и др.

Инициативата е част от проект: „Фестивали за изкуство в публичното пространство: SOFIA CONTEMPORARY и Фестивал на открито в Западен парк”, по договор BG161PO001/1.1-10/2010 със Столична община, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. Фестивалът „Западен парк” подкрепя кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска културна столица.