Легендарните En Vogue са една от големите изненади на бургаския фестивал SPICE Music festival 2020. Ар енд би дивите от групата пристигат за първи път у нас. Те ще долетят от САЩ специално за събитието, което даде сериозна заявка още това лято. Другата музикална изненада за меломаните е добре познатата от 90-те формация Bomfunk MC's.

Вече 30 години Еn Vogue държат високо вдигната летвата на дамските формации в музикалната индустрия, а успехът им се измерва само в милиони – от над 20 милиона продадени копия от първия им албум, до над 25 милиона гледания на хитовете им в Youtube. Днес дамите от квартета са не само едни от кралиците на световната поп музика, но и истински легенди, които ще ни  зарадват с лайв на вечните хитове Free Your Mind и Don't Let Go.

Bomfunk MC's са Финландска хип-хоп група, която се събра отново през 2018 след 13-годишно музикално затишие и вече са готови с нови парчета и чисто нов римейк клип на най-големия си хит Freestyler. Тяхното шоу на SPICE Music festival 2020 ще бъде цял час и феновете ще могат да чуят всички добре познати техни хитове от края на 90-те. Освен това, денс шоу и DJ ще се включат в представлението на втората фестивална вечер.

С едночасов концерт и група на живо в програмата на SPICE Music festival 2020 ще се включат и британците Kosheen, които след появата си в края на 90-те превзеха музикалните чартове с неповторими хитове като Catch, Hide U и др. Какво е ретро парти без любимият ни Nana? Германската музикална звезда отново ще вдигне градуса на купона с хитовете си Lonely, Remember the time, He's Comin' и още, и още. Фестивалът е поканил и веселяците от Vengaboys, за да ни припомнят ритмите на Boom, Boom, Boom, Boom!, We like to Party и Shalala lala.

Още една емблема от 90-те - Double You - са последното ново име, което организаторите обявяват на този етап. Начело с Уилям Нерейн, ще ни изпеят незабравимите Because I'm loving you, Please don’t go и Run To Me.

Напомняме, че тази година фестивалът ще бъде цели три дни - 7, 8 и 9 август 2020 и отново ще се проведе на територията на Пристанище Бургас. Фестивалната зона ще бъде по-голяма, сцената и цялостната хореография – още по-мащабни. Към момента са отброени общо 17 музикални легенди на 90-те, които ще спретнат незабравимо шоу за феновете. Това са C+C Music Factory и Sonique, мамбо фурията Lou Bega, Corona с участието на бразилската дива Олга де Суза, германските хип-хопъри C-Block, испанките от Las Ketchup, Reel 2 Real ft. The Mad Stuntman, който също ще видим за първи път на фестивална сцена у нас, Rozalia с „Everybody’s free”, италианската денс формацията Black Box, LayZee aka Mr.President, който ще ни върне в 1996 с манияшкото Coco Jamboo и британското дуо Maxx, което от 2019 отново се завърна на сцената, а меломаните отлично помнят суперхитът Get Away.

Билети за SPICE Music Festival 2020 могат да бъдат закупени от EpayGo и в мрежата на EasyPay в цялата страна. До края на декември цената на билета за трите фестивални дни е само 88 лв. След 01.01.2020 тридневният билет ще струва 110 лв. От януари 2020 в продажба ще бъдат пуснати и еднодневни билети на цена от 50 лв. за ден.

За най-големите фенове на музиката на 90-те организаторите са предвидили и VIP билети, които са ограничен брой и в момента са на цена от 120 лв. VIP билетът дава достъп до специално изградени VIP платформи и VIP бар, по-бърз достъп до фестивалната зона и отделни санитарни помещения.