Младата майка Радина Кърджилова се връща на сцената през октомври, научи в. „Монитор“.

Актрисата, която преди броени дни гушна първата си рожба, няма да пуска в антракт кариерата си, а ще я съчетава със смяна на памперси и пасирането на пюренца зад кулисите.

„Радина е мъжко момиче. Игра до последния момент, докогато й беше възможно, дори пътуваше на турнета. Уговорката ни е да не пропуска новия сезон“, коментира директорът на Театър „Българска армия“ Мирослав Пашов.

Кърджилова, чиято звезда в професията изгря със сериала „Стъклен дом“, е от 4 години в трупата, откъдето преди години тръгна и възходът на любимия й мъж Деян Донков. Най-силните й роли са в представленията „В полите на Витоша“, „Йерма“, „Ромео и Жулиета“, които ще бъдат гръбнак на афиша и през новия сезон.

„От 21 години съм в театър „Българска армия“, почти не познавам актриса, която след като е родила да е останала две години далеч от сцената. Няма начин, заразен ли си с театър. Много силен наркотик е“, допълва с усмивка Пашов.

Наследникът на Кърджилова и Деян Донков се появи миналия четвъртък. Момченцето проплака в Майчин дом след нормално раждане и получи името си няколко часа по-късно, след като бащата на Радина – художникът Христо Кърджилов, казал на младите:

„Ама какво се мотаете? Ето, моето име е хубаво, свято, библейско, има го на всички езици”. Двойката се съгласила и мъникът станал адаш на дядо си. Същата вечер

Донков имаше и втора „премиера” - като режисьор на „В очакване на Годо” в театър „Азарян”. Именно от трупата анонсираха и факта, че Радина и Деян са станали родители на момченце.

Освен като постановчик Донков излезе на сцената и в ролята на Владимир, а близките му не крият, че е бил супер напрегнат, но това не му проличало по време на двучасовия спектакъл.

Кърджилова и Донков вече са подготвили стая за сина си, а двете им кучета – лабрадорът Аксел и шотландският териер Чика, са поверени на грижите на брата на Радина и на баща й Христо.