Шест родни знаменитости напират за участие във втори сезон на „Къртицата” по TV7. Сред тях има култови имена от БГ музиката, спорта и киното.

„Говорим за звезди А група, а не за онези, които са с абонамент за всяко шоу и търсят популярност на всяка цена”, сподели за „Монитор” продуцентът Андрей Арнаудов.

С партньора му в „Междинна станция” Иван Христов вече водят преговори и с други ВИП-ове за проекта, събрал в себе си най-доброто от „Сървайвър”, „Биг брадър” и „Страх”.

Редовите граждани с претенция за здрави нерви, бицепс и хъс за победа пък могат да се регистрират на http://karticata2.tv7.bg.

Крайният срок за записване е 3 януари 2014 г. Темата на предстоящото издание е „Разтърсване”, а рекламният спот е решен в стилистиката на вилнеещия из Готам сити Батман. Кастингът за супергерои значи предполага и мисии на ръба на човешките възможности.

„Идеята на сезона е да надгради предходния като динамика, интрига и съспенс, така че, да, мисиите на участниците със сигурност ще бъдат по-тегави и изпълнени с повече  предизикателства”, категоричен е Андрей.

Търсачите на силни усещания отново ще са 19 на брой и ще делят обща спалня в Базата, чийто декор ще е четири пъти по-голям от къщата на Големия брат.

Строежът й започва веднага след финала на „Музикална академия” в средата на декември и ще отнеме два месеца. Локацията е старата – Нови хан.

Дизайнът на мястото, в което простосмъртни и ВИП-ове ще се изправят срещу най-големите си фобии в битката за 250 000 лв., ще е напълно нов.

„Но не се заблуждавайте от темата за свръхгероите, няма да е комиксов”, добави с намигване Арнаудов.

Психологическите капани в шоуто отново ще залага Ники Николов, който отпразнува успешния първи сезон с романтична ваканция в Испания с една от участничките - Кристина Нестерова.