На 17 август излиза том 4 от „Кървави книги”, хорър шедьовъра на Клайв Баркър. Защото „всяко тяло е кървава книга; където и да ни разтворят, сме червени”.

Том 4 на „Кървави книги“ (превод: Иван Атанасов, 224 стр., цена: 14 лв.) обхваща пет стряскащи истории, белязани с черен хумор: „Бунтът срещу тялото”, „Нечовешко състояние”, „Откровения”, „Долу, Сатана!” и „Епохата на Желанието”. Да четеш Баркър, е като да се спускаш в дълбините на своето подсъзнание, да се давиш в ужас и ирония, бичуваща недъзите на съвременната действителност. Култовият сборник на писателя неслучайно е носител на наградите „Уърлд Фентъзи“ и „Бритиш Фентъзи“.

Даровит разказвач, сценарист, режисьор, актьор и художник, Клайв Баркър печели популярност заради необузданото си въображение и умението да обвива хоръра в метафори. Колкото зловеща, толкова красива - неговата оригинална проза се отличава с поразителна дълбочина. Шестте тома на елегантно-страховитите „Кървави книги“ са издадени в повече от 40 държави с неимоверен успех. Името на Баркър се асоциира с първокласна хорър и фентъзи литература, а много от произведенията му имат филмови и сценични адаптации.