На 19 май от 19:30 часа в рамките на „Салон на изкуствата”, зрителите ще могат да гледат едно малко по-различно издание на добре познатото от ценителите „Късо кино в ДНК/NEXT GENERATION”. Този път ще бъдат представени филмите на един вече утвърден режисьор – Драго Шолев.

Той има зад гърба си девет късометражни филма, над 300 реклами и един документален филм. Дебютира с пълнометражния „Подслон”, който печели симпатиите на публиката и е отличен с няколко награди.

В ДНК ще се прожектират пет от неговите късометражни филми, като последния ще бъде изненада за зрителите. В тях блестят имената на вече доказани български актьори като: Койна Русева, Деян Донков, Валентин Ганев, Искра Радева, Йоанна Темелкова, Свежен Младенов, Дани Рашев, Александър Марков, Цветан Даскалов.

Ето и повече информация за прожекциите:

„ХАБАНЕРА” - 5 мин., анимационен



„ТРЯБВА ДА ТИ КАЖА НЕЩО„ - игрален филм 15 мин. Историята разказва за момиче, което лъже майка си, че отива на екскурзия в планината. След като напуска дома си, се среща с по-възрастния си приятел. Той я завежда в болница, където тя трябва да направи нелегален аборт.

„ПОСРЕДНИКЪТ” - игрален филм 23 мин. Тринайсетгодишният Алекс не може да намери място за своя велосипед....

„ПРЕДИ ЖИВОТА, СЛЕД СМЪРТТА” - игрален филм 13 мин., носител на награда “Jameson”. Краят на войната. Офицер екзекутира последните пленници пред очите на собствените си войници. Единственият им шанс да останат живи е да изсвирят на цигулка част от симфония на Бетовен. За офицера този смъртоносен ритуал струва повече от живота му и този на бойците.



Билети на касите на НДК и един час преди събитието в ДНК. Цена: 6 лв.

Събитията от ХХI "Салон на изкуствата" са част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.