Властелинът на Колелото на късмета Къци Вапцаров е на мнение, че от компаниите „Дисни“ и „Пиксар“ са направили филм по негова идея. Анимацията „За душата“ разказва история, която има много сходства с тази от дипломния проект на водещия – „Добре дошли на Земята“. За това алармира самият той в социалните мрежи.

„История, доста близка до тази в дипломния ми филм "Добре дошли на Земята", който поне три пъти беше по фестивали в Щатите. История, по която написах пълнометражен сценарий и кандидатствах преди около шест години в НФЦ, но не беше одобрена. Ако беше се случило, преди няколко години щяхме да имаме подобен филм. Радвам се, че поне идеята ми е била достойна за „Дисни“ и „Пиксар“. "Вследствие на инцидент, душата на Джо е разделена от тялото му и пренесена до „Семинар за душата“ – център, в който душите първо развиват своите интереси и страсти и после се отправят към някое новородено дете. За да се върне на Земята, преди да е станало твърде късно, Джо трябва да работи заедно с другите души, които се обучават“. Ще го гледам с огромно удоволствие“, написа той в профила си във Фейсбук и показа плаката на продукцията.

Към момента шоуменът обаче няма намерение да си търси правата. Неговото разочарование е насочено по-скоро към НФЦ, тъй като от там не са одобрили проекта му.

В дипломния филм на Къци участват София Бобчева, Христо Терзиев и Светослав Ганчев. Терен за снимките дава София, а продължителността е около 25 минути.

Анимацията „За душата“ пък е създадена от автора на хитовите рисувани ленти „Таласъми ООД“ и „Отвътре навън“ - Пийт Доктър, който е и двукратен носител на „Оскар“. Филмът проследява историята на музикалния учител Джо Гарднър. Неговата голяма любов е джазът. Вместо да живее в името на своята страст обаче той се отдава на рутината. И точно когато изглежда, че Джо най-накрая ще постигне мечтата си да свири на сцена, една грешна стъпка го изпраща във фантастично място, където ще открие какво определя това, което сме – нашата същност, характер, интереси и мечти. И какво наистина означава да имаш душа и да я слушаш.