Най-високоплатеният турски актьор е седнал на диванче, облечен стилно с тъмен панталон, светлосиня риза и елек, а до него се снимат непознати хора.

Ето такава е гледката в Музея на мадам Тюсо в Истанбул от няколко дни. От 28 ноември там вече има фигура от восък на Къванч Татлъту и тя се радва на широк интерес.

Преди това обаче актьорът, често наричан турския Брад Пит, трябва търпеливо да стои няколко часа, докато хора от музея вземат всичките му мерки. Първо стои прав, за да измерят височината му, после разперва ръце, а след това сяда на диван, докато внимателно изучават всички гънки по лицето му.

Сравняват с кичур коса какъв е цветът на веждите и миглите му. Накрая се вглеждат и в голямата татуировка над лакътя на дясната му ръка, а всичко това е запечатано във видео, което се върти във фейсбук. Восъчната фигура на Татлъту е една от 55-те в новооткрития Музей на мадам Тюсо в Истанбул.

В него посетителите могат да видят отблизо колеги на Къванч като екранната му партньорка от “Забраненият плод” Берен Саат, но и световни звезди като Мадона, Стив Джобс, Джони Деп. В музея има и восъчна фигура на основателя на модерната турска държава Кемал Ататюрк.