Модният корифей Карл Лагерфелд разказва за здравословното си състояние и разкрива какво е планирал (за него и котарака Шупет) за погребението му. Преди година в портрет за модния дизайнер излъчен по "France 2", разбрахме какво прави моделиерът всяка вечер, преди да лягане. 

В ефира разказваше близкият до Лагерфелд Франсис Вебер. "Той ми каза, че се е боядисал колкото е възможно по-дискретно. Обличал се за нощта, колкото е възможно по-хубаво и по-чисто, в случай, че умре през нощта, за да бъде достоен когато го намерят". За края на модното гуру споменава и журналистката Пепита Дипон. "В деня в който усети, че идва края, ще унищожи всички интимни неща, които има. Неговите писания, кореспонденцията, защото не обича да ровят в неговите неща. Струва ми се, че ще си замине възможно най-дискретно", каза тя. 

Затова вместо да остави другите да говорят за края му, Карл Лагерфелд коментира по свой собствен "истината" пред модното списание Numéro. Преди всичко, 84-годишният дизайнер говори за здравето си. "За момента не страдам твърде много", казва той. "Анализирах всичко на земята и не намерих нищо. Припомнете ми това след десет години и отново ще поговорим", казва той и отговаря на въпроса дали иска национално погребение в Мадлен, както бе направено за френската рок легенда Джони Холидей. 

"Какъв ужас! Няма да има погребение. Просто умирай, това е", казва той. След разкритието на тъмните истории около семейство Холидей, погребението в Мадлин е като фарс, казва той и уточнява какво наистина иска: "Аз помолих да бъда кремиран и моята пепел да се разпръсне с тази на майка ми ... и на Шупет (котката, на която той завещава част от състоянието си в случай на смърт) ако умре преди мен. Очевидно Карл Лагерфелд възнамерява да си отиде от този свят, така както преди време сподели, че ще го направи друга френска икона Ален Делон. /БГ Нес