Карл Лагерфелд пренесе Париж в Рим за представянето на новата си колекция Metiers d’Art за есента на 2016 г.

Дефилето се състоя в любимото студио на Фелини - легендарното "Чинечита", в покрайнините на Вечния град. Халето, строено през 30-те години, се превърна в кокетна парижка улица с метростанция и малък театър. Над 60 модела бяха представени пред отбрана публика от 800 души.

Шоуто носеше полъха на 60-те, а модните критици моментално видяха в новите дрехи на Карл тенденцията от миналия век, която наложиха филмовите легенди като Роми Шнайдер и Анук Еме. Облеклата улавят духа на бързата любов от средата на миналия век, студентските протести и нежния шик на дълбокото деколте.



Дантелата и черната кожа са цариците в новата линия на Лагерфелд за "Шанел", която е предназначена за студените есенни дни на следващата година. Палтата са с леко разкроени в горната част пелерини, които обаче покриват само лакътя. Моделите показаха и много цветен туид и костюми с перфектна кройка, запазена марка на 81-годишния творчески директор на луксозния бранд.

“Когато започнахме идеята за Париж в Рим, нямах представа, че това ще се случи в такъв момент, когато в действителност Париж е точно обратното на романтичен град” – с тъга сподели, Лагерфелд след края на шоуто.


Снимки БГНЕС