Лагерфелд прекопира рокля на Камелия! През 2009-а тя се появи на рождения ден на телевизия Планета облечена като Голямо зелено пиле - в екстравагантна зелена рокля само на ресни.

Въпреки че отнесе тогава доста критика, модният й стил се оказа изпреварващ. В Париж преди два дни Карл Лагерфелд представи колекцията си пролет/лято 2011 за Шанел в музея "Гранд Палас". Модният гуру показа шармантна бледорозова рокля от ресни. С малки разлики тя е досущ като одеждата на родната фолк звезда.

"Тази рокля има интересна история. Идеята беше моя, а изпълнението на две софиянки - Адриана и Дани. Използвахме 14 км ресни, които нарязахме на по 30 см. Не ни стигнаха и допълнихме с бежови. Цялата е ушита на ръка за 10 дни и не е особено скъпа, трицифрена сума", каза Камелия пред "Стандарт".

Освен трудна за ушиване роклята е и нестандартно тежка - 6 кг. Тя я използва и в клип, сниман със специална камера. В него движението на ресните се вижда бавно и детайлно. "Като жива материя беше", припомни си екстравагантната певица.