Френският моден дизайнер Карл Лагерфелд е заподозрян в укриване на повече от 20 млн. евро от френските данъчни власти.

За да скрие парите, които би трябвало да даде на държавата той си е служил с комплекс от транзакции между различни компании, пише седмичното издание "Експрес".

Френските власти отказват да коментират, позовавайки се на тайната за сведения, свързани с доходите и данъчното облагане. Говорител на Лагерфелд, който е артистичен директор на марката "Шанел" и притежава своя собствена марка, също отказа да коментира пред АФП тези информации. Френските данъчни власти подозират, че в рамките на 6 години мъжът с вечните черни слънчеви очила е пропуснал да декларира 20 млн. евро във Франция", пише "Експрес".

Лагерфелд, който е също художник и фотограф, е известен с известна непрозрачност що се отнася до неговата търговска марка. Срещу неговия 7L bookshop в Париж се води разследване.

Според "Експрес" в книжарницата има и фото студио, което е собственост на компания със седалище във Великобритания, която взема приходите от фотографската дейност на Лагерфелд. Така 7L bookshop губи пари, и съответно не плаща данъци.