Лебедовата песен на Стефан Данаилов започна снощи с новия сериал по btv „Фамилията".

Това ще е последната роля на 70-годишния актьор, поне що се отнася до жанра телевизионна сага. Като такава, тя е и баснословно заплатена.

Ламбо ще добави към банковата си сметка 150 000 лева за участието си в проекта на продуцентите Димитър Митовски и Димитър Гочев, пише „Всеки ден", цитира lifestyle.bg. Актьорът не се е пазарил. Още в самото начало на преговорите за ролята му, той е казал цената си с категоричност, без да оставя възможност за преговори. Авторите на „Под прикритие" и „Стъклен дом" са приели с уважение сумата и вече дори са превели половината от нея.

Единствено към Данаилов тандемът Митовски-Гочев е подходил така любезно. Останалите звезди в сериaла буквално са се молили за роли и са приели отредените им от продуцентите хонорари без възражения. Ламбо обаче е отсякъл още в самото начало, че възнамерява това да е краят на участието му в телевизионни поредици.

Възрастта му и здравословното му състояние не позволяват да работи толкова много, още повече, че това съвсем не е единственият му ангажимент. На гърба му пада отговорността за изборния резултат на 12 май не в един, а в два града - Пловдив и Плевен, където е водач на листите на БСП. Освен всичко това, Ламбо продължава да преподава в НАТФИЗ и да играе в Народния театър.

„Казват ми, че изглеждам добре, но отвътре е друго", признава актьорът. Той вече често се оплаква от болежки, които в крайна сметка са нормални за тази възраст, но са започнали да го притесняват, защото няма време за почивка. „В момента имам толкова интензивно ежедневие, колкото и в най-активната ми възраст", споделя Данаилов, отчитайки сам, че това не може да продължава така. Въпреки умората Ламбо е дал всичко от себе си за персонажа си във „Фамилията".

Снимка: Стоян Гребенаров