Стефан Данаилов смята  да прекрати кариерата си в политиката и в киното.

Той е на  71 години и все по-често се оплаква, че губи сили, вдига кръвно и няма как да е хем на снимачната площадка, хем в народното събрание.

Самият факт, че трябвало да стои по осем часа в пленарната зала, вече го ужасявал. Дори седенето го изморявало, а мисълта му не била пъргава като преди. Ламбо възнамерява да се оттегли достойно от паламента, за да влезе на негово място някой по-млад и по-достоен.

Като всеки стар мъж аз искам спокойствие и да прекарам кротко дните, които са ми останали, споделил той.

Оставката си ще даде след приключването на първата сесия на парламента след лятната ваканция.

Той ще даде и още една оставка, този път от сериала “Фамилията”, в който се снима. Обичам киното, обичам да съм пред камерите, но вече имам болежки и само бавя екипа, признал той. Трудно му било да стои прав цял ден, трудно му било да хуква на снимки от ранни зори и да парви дубъл след дубъл.

Актьорът съобщил и на студентите си в НАТФИЗ, че е възможно да си направи бенеис през есента и те искрено се разстроили, понеже много го обичат. И все пак разбрали, че наистина му е трудно да бъде актьор, преподавател и нареден представител.

Той вече предупредил сценаристите във “Фамилията” да съкратят колкото може повече сцените му и да преправят сценария така, че героят му да отпадне през есента, пишат от skandalno.net

"Човек трябва да преценя силите си и да знае кога да спре, споделил Ламбо със свои приятели. Направил съм толкова много филми, че даже не мога да си спомня всички роли. Изгубил съм толкова много студенти, че ако трябва да правя списък, сигурно ще забравя някого. Време ми е да се пенсионирам. Понякога може и да участвам в нещо малко, но в момента съм много изморен. Животът ми мина на сцената, нямах време за лични моменти, нямах почивка, искам най-накрая да си почина и да заживея като всички пенсионери – разходка до парка, до магазина, следобедна почивка, телевизия, ей такива неща. И с Мария до мен".