Белгийската певица Лара Фабиан каза, че провежда доста тежко лечение за глухота, която е принуди миналата седмица да прекрати международно турне, съобщи радио Ер Те Ел.

Певицата каза, че се лекува амбулаторно, като всеки ден й се правят процедури, някои от които болезнени и тежки, но няма друго решение. Лара Фабиан стана жертва на инцидент през май 2013 г. в звукозаписно студио, където бе подложена на рязък и много силен звук. Оттогава тя е има проблеми със слуха когато е продължително време изложена на силни звуци. По време на концерт в Дижон през октомври, тя стана жертва на "внезапна глухота".



Тя се опита да преразпредели датите на своите концерти от международно турне, но в края на миналата седмица стана ясно, че се налага окончателно да се откаже от концертите от турнето, защото има риск от влошаване на състоянието й до "дълбока глухота". Тя писа във "Фейсбук", че ще й се наложи дълги седмици да бъде настрана от всякакви силни звуци. Не се знае и кога ще може да се върне на сцената, като този въпрос е "абстрактен", сподели тя, пише БГНЕС.