Десетина дни след като се разчу, че Иван Ласкин е провалил представление на Театър Българска армия заради пиянство и по всяка вероятност го грози уволнение, актьорът започна да се оправдава.

"Не пия от 3 месеца. Тогава вдигнах кръвно и затова не успях да отида на работа", каза Васко да Гама от село Рупча.

По думите му, апаратът за кръвно показал 180 на 100. Това наложило да си остане вкъщи точно когато трябвало да играе "Колко е важно да бъдеш сериозен" в Армията.

В характерния си стил Ласкин обясни цветисто, че "такива тъпотии" като писанията за пиянството му не го интересуват, бил отвратен от тях и не искал да ги чете, защото му носели само негативна енергия.

Той обаче не даде информация защо, след като просто е имал високо кръвно, никой от театъра не обясни причината за отмененото представление, а се опитваха да замажат положението с мъгляви оправдания, че уж някой бил с грип и температура.

"Ако наистина беше с високо кръвно, веднага щяха да обяснят това, а не да се чудят какво да говорят пред публиката и медиите", коментират хора от театралните среди. Ако нещата бяха толкова безобидни, и половинката му Александра Сърчаджиева щеше да ги сподели, вместо да лъже пред медиите, че за първи път чува, че мъжът й е болен, смятат още те. Другият съмнителен факт около оправданията на Ласкин е, че дни след проваленото представление той се покри и никой в театъра не знаеше къде е и какво прави, пише blife.bg.