Театралното съсловие изригна след скандалните разкрития на Стоянка Мутафова, че Антон Радичев е бил гей партньор на Георги Парцалев.

„Парцалев все си водеше разни момченца по гастроли. Едно от тях бе и Баба Тонка, Антон Радичев. Носеше му куфарите и първо не мислех, че са гаджета, но после той бе приет във ВИТИЗ. Тогава стана голяма промяна. Спря дори да поздравява Парцалев и се правеше, че не го познава, за да не навреди тази история на кариерата му”, припомни си Мутафова. И добави: „Една вечер Парцалев дойде при мен и цяла нощ плака. Много болно му беше от отношението на Антон. Оттогава и за мен този човек не съществува!”.

Скандалните думи на Мутафова буквално взривиха театралната гилдия. Повечето от колегите на Стоянка и Радичев останаха безмълвни и се чуха само коментари, че не отива на възрастта на 91-годишната легенда да говори подобни неща. Мнозина пък се притесниха за здравето на Антон Радичев, който също не е първа младост и подобни скандали може да му се отразят много неприятно.

"Стоянка трябва да бъде заключена заради тези думи. В нейния случай дълголетието е наказание", казва колежката й Латинка Петрова пред "Телеграф", пише pik.bg. Двете актриси навремето бяха първи дружки и дори ходеха заедно по турнета, но после се скараха жестоко.

"Огорчен съм", казва и Георги Мамалев, който е дългогодишен партньор на Радичев в хивотото шоу "Клуб НЛО".

*Стоянка Мутафова

По-рано днес самият Антон Радичев също изрази потреса си от репликата на легендарната му колежка.

Репортер го откри във Военна болница, но той увери, че е жив и здрав, но пък много обиден. Според него причините Мутафова да замеси името му са две – че е бил гадже с дъщеря й Муки преди години, но са се разделили и че наскоро е взел нейна роля в театър „Искри и сезони”.

  - Г-н Радичев, как ще коментирате разкритията, които направи Стоянка Мутафова, за близките ви отношения с Георги Парцалев?
- Направо не мога да повярвам. Имам две внучета и ми е неудобно дори да говоря по темата. Разбира се, че не е вярно, а е просто клевета! Не знам как човек на тия години може да говори такива неща.

- Какви са отношенията ви с Мутафова?
- Добри! Хиляди пъти сме били заедно в телевизионния театър, в киното, по концерти, в радиото. От студент я уважавам много, а тя се оказа лош човек.

- Дъщеря й Муки ви защити, че имате талант все пак...
- С Муки като студенти сме били много близки. Но това беше много отдавна.

- Били сте гаджета ли? Да не би това да е причината да ви нападат?
- Бяхме, но това беше толкова отдавна – преди 40 и няколко години. Може би по-скоро причината е друга – взех ролята на Мутафова на Баба Марта в пиесата „Михаил Мишкоед” в театър „Искри и сезон”. Искра Радева ме покани, колегите много ме харесват и казват, че сега по-спокойно се работи, а от нея се оплакват какви ги върши, има напрежение. Нещо от възрастта е сигурно...

- Мислите, че причината е завист от колега? А с Парцалев какви бяха отношенията ви?
- Какво друго да накара човек да клевети на тези години? Цяла България ме обича и познава. За следващите 3 представления на „Етажна гроздова” са изкупени билетите. И в Народния театър ме гледат в „Работно време” и „Почивен ден” на Камен Донев. Само искам да доставям удоволствие на хората, а не интриги. Така правеше и Парцалев - познавах го и бяхме колеги, затова сме пътували по работа, както и с Мутафова.

- Защо сте във Военна болница?
- Ходих до един лекар, но съм добре. Искам да съм здрав, да си играя в представленията. Няма да вдигна кръвно заради тези клевети.

*Антон Радичев

Интервю: Звездомира Танева