Дъщерята на Стоянка Мутафова - Муки, е бясна от интервю на актрисата Латинка Петрова. Мария Грубешлиева е възутена от думите на колежката й, тиражирани преди дни. Латинка даде поседователно две интервюта - във вестниците "Телеграф" и "Уикенд", в които упрекна покойната си колежка. Според Петрова, Мутафова е била "в дъното на всички театрални интриги".

"Много съм възмутена и огорчена! Как може, още няма 40 дни от кончината на майка ми Стоянка Мутафова, а да я наричат интригантка... И да плюе по живота и кариерата й! Никой не е виновен на тази жена затова, че явно се чувства недооценена. Майка ми ли е виновна, че режисьорите са я искали в постановките си? Как може да твърди, че Стоянка се опитвала да я съсипе, когато скача по площадите за синята идея? Това са страхотни глупости. Не й прави чест", отсече Муки.

"Няма да забравя как Стоянка си мислеше, че съм ченге, а аз не съм. Тя смяташе, че съм прикрепена към актьорите, за да ги наблюдавам, което не беше истина. Един ден я питах - не ти ли е неудобно да си в дъното на всички интриги и клюки? От този момент сложих точка на нашето приятелство", твърди Латинка Петрова в интервюто си. Тя заявява още, че Стоянка Мутафова е била партиен член преди 1989 г., а след като царя се върнал през 2001 г., била на първия ред на учредяването на партията му и казала, че винаги е била монархистка.

Източник: lupa.bg