Лазар е специален гост в новия брой на предаването “Звездно”, а поводът е неговият имен ден и всички хубави пролетни празници.

Певецът разкрива, че е кръстен на дядо си по майчина линия и е много щастлив, че родителите му са избрали точно това име, защото до този момент му е носило много късмет, надява се и занапред да е така. Водещата Петя Костуркова връща Лазар към неговото детство и спомените, свързани с него.

“Имал съм много хубаво детство, защото съм прекарвал по-голямата част от летата си при моите баба и дядо на село, в Кнежа, близо до Плевен. Те гледаха много животни, имаха градина, хапвал съм хубави селски домати, копал съм в градината, хранил съм кокошки, дядо ми имаше гълъби и аз много обичах да му помагам. Наистина беше страхотно изживяване и е спомен, който ще ми остане за цял живот. Много се радвам, че съм го изживял.”

Лазар разкрива, че освен името, е наследил от дядо си, неговото спокойствие и чувството за справедливост. Певецът признава, че понякога е избухлив, но се старае винаги да запази хармонията и спокойствието:

“Справедливостта е много важна за мен. Когато има нещо нередно е важно то да се изтъква и да не остава безнаказано. Не трябва да се подминава, защото всички ние трябва да бъдем справедливи и да залагаме на истината и на това, което лично ние сме възпитани да възприемаме като истина.”

Лазар разказва, че в неговото семейство се празнуват и Лазаровден, и Цветница, защото той и майка му са именици.

“Майка ми се казва Ванилия, едно страхотно цвете, а който не знае, ванилията е вид орхидея. Празнуваме и двата празника семейно, с един хубав обяд. Това като цяло поражда страхотни емоции, още повече, че пролетта зарежда по особен начин и те кара да се чувстваш добре, позитивен и усмихнат.”

Лазар споделя, че според него ние българите сме благословени откъм празници, традиции и трябва да ги пазим и да си ги помним, защото са нещата, които остават. В неговото семейство Възкресение Христово е на почит и се спазват всички традиции.

“Събираме се, боядисваме яйца и правим козунаци. Аз лично, правих козунак преди 2-3 години, с който козунак буквално можех да убия човек, не се получи. Майка ми обича да се занимава с такива пипкави неща, така че аз оставям приготовленията за празничната трапеза на професионалистите. Аз мога да направя хляб, защото напоследък започнах да си пека сам хляб и се справям доста добре.”