Леа Сейду отново ще играе момиче на Джеймс Бонд в следващото приключение на Агент 007. 33-годишната френска актриса пак ще партнира на Даниел Крейг, както във филма „Спектър“ от 2015 г., когато бе в ролята на д-р Маделин Суон – психоложка в частна клиника в австрийските Алпи.

Началото на снимките за 25-ия опус от поредицата за агента е предвидено за напролет, а трябва да излезе на екран на 14 февруари 2020 г. Леа Сейду е едва втората актриса в историята на сагата, която в две последователни заглавия ще се превъплъти в главния женски образ, пише Монитор.

Това се е случвало само на Юнис Гайсън, британска актриса, която почина по-рано през тази година. Тя е първото момиче на Бонд в кинопоредицата и бе редом с Шон Конъри в „Доктор Но“ („Лиценз за убиване“, 1962 г.) и „От Русия с любов“ (1963 г.). Шведската актриса Моуд Адамс три пъти се е снимала във филми от поредицата, но само първия път като момиче на Бонд (в „Мъжът със златния пистолет“, 1974 г.), а през 1983 и 1985 г. в други роли.

Предполага се, че именно звездата Даниел Керйг е пожелал завръщането на Сейду с благословията на режисьора Кари Фукунага, който за пръв път ще застане зад камерата на глава от франчайза за Бонд, след като Дани Бойл отказа ангажимента. В 25-ия филм ще се завърнат на екрана още Ралф Файнс, Бен Уишоу, Наоми Харис. Творбата ще бъде също така първият филм за агента от ерата на #MeToo и за мнозина е интересно как сценаристите и режисьорът ще представят женския персонаж след зараждането и разрастването на движението срещу сексуалните посегателства и дори намеци.