Атрактивната певица Лейди Би е родена в Пазарджик, а истинското й име е Бойка Щерева и още от дете започва да взема уроци по пиано, солфеж и пантомима.

Едва на 13 години тя печели награда за млад изпълнител на фестивала „Микеле Меркурий“, а на 14 става победител и в „Хит минус едно“. Завършва Консерваторията с отличен успех и получава покани да пее в няколко джаз и соул клуба в столицата. По това време печели и награда за млад талант на „Златния Орфей“.

Лейди Би има издадени три албума, като първият от тях - „Back 2 U“, излиза през 2002 година. Следва „тава“ с провокативното заглавие „Da Bit4″. Работи в Дубай и САЩ, където също участва в концерти с чуждестранни музиканти.

През 2009-а достига до финала на родния конкурс за песен на „Евровизия“ с „Сhance to Love You“. Подгрява и победителката в престижния европейски фестивал – Dana International по време на концерта й у нас. Лейди Би е известна не само с безспорните си гласови данни, но и със сексапилна визия и ефектни сценични костюми, пише "Труд".



В началото на летния сезон изпълнителката подготвя нови проекти. "Тази седмица записах с мой колега една нова авторска песен, която е специално за сватби и това е втората ми песен на тази тема. Освен изявите ми в клубовете, новата ми страст са сватбите и то не само като пеене, а цялостното им изнасяне с всички ритуали" - разказва тя.

За новото си амплоа казва: "Много ми е приятно да водя сватбените ритуали и затова новата ми песен е на тази тема. Иначе непрекъснато си подновявам и обогатявам репертоара, защото работата ми предимно е съсредоточена в клубове и пиано барове".

Не крие, че има обяснения защо талантлива певица като нея звучи толкова рядко в ефира на музикалните медии и обяснява пред "Труд":



"Мога да кажа, че в България има определена мафия от изпълнители и продуценти. Деветдесет процента от певците не ги допускат до ефир и слушаме само 5-6 човека, като всички ги знаем кои са. Не дават изява на никой друг, ти може да влагаш пари в песни и да правиш клипове, но какво от това? Ето, последната ми песен, която записах, стана тотален хит в интернет, много се харесва, но като писах на един от водещите на известно радио, той дори не ми отговори. Отвсякъде ти затварят вратите и затова много рядко правя нещо ново. Само от БНР ми обърнаха внимание, но аз не съм единственият такъв случай".



"До голяма степен е до парите, а след парите се заформят приятелства и шуробаджанащина, все пак светът си е супер комерсиален и без пари не можеш да излезеш дори от вкъщи. Ти обаче, ако си благодарен за таланта си и си всеотдаен в работата, се справяш по някакъв начин. Готино е, като отидеш на участие на живо и хората не знаят много за теб, а после остават приятно изненадани и впечатлени, някои чак се учудват…" - разказва певицата.

Лейди Би е сочена като първата арендби дива в родната музика, а за новите имена в този стил, като DARA, TITA и Гери-Никол казва:

"Не знам дали съм точно първа, но определено съм от първите. Започнах преди доста години с шарените плитки и провокативно поведение. От новите имена всички ми харесват, те са много добри продукти, особено Гери-Никол. Тя е най-сполучливият продукт в арендби музиката. Гери е съчетание на талант с много финанси и много лудост – да, тя е и луда и не е дърво на сцената, но ако нямаше финансова подкрепа, нямаше да е това, което е".

Твърди, че не би поръчала песен на Криско и коментира още: "Не, на него не. Просто хората си поръчват негови песни, защото се е наложил и смятат, че след като се е наложил и има някаква формула, но за мен всичките му мелодии са все едно слушаш една и съща песен. Има много по-талантливи изпълнители от него, които могат да напишат песни на конвейер -не е кой знае колко сложна формулата. Криско е наложено име, както преди във фолка беше Кости и всички се хвърляха на него, същата работа е сега и с него".