Кралските особи винаги са били мистичните фигури на едно друго далечно общество. Твърдението, че често се раждат със златна лъжица в устата, няма да е далеч от истината. Години след трагичната загуба на принцеса Даяна, продължават да излизат най-различни слухове относно нейния по-личен живот.

Кралският офицер и охранител на дамата Кен Уарф призна, че след една сериозна вечер в Париж, персоналът на принцесата закупил секс играчка. След това Уарф накарал сестрата на Даяна - Сара, да постави играчката в багажа ѝ.

В новата си книга Closely Guarded Secret той разказва, че Даяна много обичала шегите и всякакви закачки и оценила моментално доброто попадение на своя персонал. Кен също така разказва, че постоянно е бил предизвикван от принц Хари и Уилям на двубой.

Иначе принцесата смятала секс играчката за нейния най-силен талисман и понеже не можела да се разделя с него, помолила да бъде изпратен с дипломатическата поща от Лондон до британското консулство в Непал при нейно посещение в азиатската страна.