Покойната британска принцеса Даяна искала да стане филмова звезда и водела преговори да участва в продължението на филма "Бодигард" малко преди смъртта си. Това разкри актьорът Кевин Костнър.

Принцесата трябвало да получи специално написана за нея роля във филма, който носел работното заглавие "Бодигард" 2. Така тя щяла да тръгне по стъпките на покойната вече певица Уитни Хюстън, която изигра главната женска роля в оригиналния филм.

Костнър, който беше продуцент на лентата от 1992 г. заяви: "Даяна и аз водехме разговори за заснемането на "Бодигард" 2. Казах й, че ще се грижа за нея по същия начин, по който се грижех за Уитни. Тя поиска от мен да напиша роля за нея. Казах й, че ще го направя, ако проявява интерес, а тя ми каза, че е заинтересована".

В "Бодигард" 2 щял да участва отново неговият герой, бившият специален агент, превърнал се в бодигард Франк Фармър, който трябвало да защитава принцесата на народа от папараци и преследвачи и с течение на времето между двамата щяла да пламне любов, разкри още Костнър.

Сценарият му бил изпратен на 31 август 1997 г., ден преди принцеса Даяна да почине от раните си след автомобилната катастрофа в Париж.

Оригиналният филм "Бодигард" се превърна в една от най-касовите ленти през 90-те години на миналия век, а саундтракът към филма, в който Хюстън изпълнява песента на Доли Партър "I Will Always Love You", стана най-продаваният за всички времена с над 42 милиона копия, пише БГНЕС.