Лейди Гага реши да разкрие най-мрачните моменти от живота си в новото предаване на Опра Уинфри, продуцирано от принц Хари и Apple TV+.В пилотния епизод на поредицата тя обяснява, че когато е била на 19, била изнасилена и забременяла от неин продуцент. Още миналата година певицата съобщи, че е била жертва на системен сексуален тормоз от страната на музикален продуцент, но нито веднъж не е назовавала името му. По онова време тя прави първите си крачки в музиката, когато един ден нейният продуцент ѝ казва да се съблече. Първо отказва и уплашена напуска бързо студиото, но впоследствие е заплашена, че той ще изгори всичките ѝ парчета, създадени до момента.


Така Гага става жертва на изнасилване и сериен сексуален тормоз, вследствие на който забременява. Пред Уинфри тя признава, че е била заключена във въпросното студио месеци наред, а насилникът ѝ я връща в дома ѝ, едва след като на певицата започва да ѝ прилошава и да повръща заради бременността си. Той дори не спира колата си точно пред къщата ѝ, а я оставя на най-близкия ъгъл.
Докато е жертва на насилие, Гага дори не може да осъзнае какво точно става и признава, че в повечето ситуации тялото ѝ е било напълно безчувствено.

След това обаче преживява "пълен психически срив", както самата тя го определя. Изпълнителката обяснява как преминава през серия от медицински изследвания, защото изпитва силни болки на различни места, но в продължение на седмици лекарите не откриват конкретно заболяване, с което да свържат състоянието ѝ. В крайна сметка тя е диагностицирана с посттравматичен стрес и фибромиалгия - болест, която причинява болка и непоносим дискомфорт.

"Години наред не бях същото момиче", казва блондинката и допълва, че процесът по възстановяването ѝ е бил изключително бавен и труден. Отнема ѝ почти три години, в които тя усвоява различни методи за справяне с пристъпите на паника и ходи на терапия, за да преодолее травмите от миналото си. Сред участниците в документалната продукция на Уинфри и принца са още актрисата Глен Клоуз, боксьорката Вирджиния Фукс, сирийски деца бежанци и хора с проблеми, вариращи от шизофрения и обсесивно-компулсивно разстройство.