Лейди Гага е най-обичаната ексцентричка в света. Това сочи направена във Великобритания класация.

Скандалната певицата, известна с шантавите си дрехи и прически, измести звезди като Ози Озбърн, Ръсел Брад и Бьорк.

26-годишната певица се превръща в сензация във Великобритания заради тоалетите и аксесоарите, които носи, сред които са рокля от паржоли и шапка-телефон, както и заради грандиозните си и шантави появи по време на концерти.

"Британците са склонни да харесват всеки, който е извън нормата и не е обикновен. Затова знаменитости като принц Филип, Лейди Гага и Ръсел Бранд са толкова близки до сърцата ни. Обикновено ексцентричността е безвредна, а ексцентриците често са много ярки личности", твърди говорителят на "Нейчър Вали" - компания, провела проучването и съответно - съставила класацията от отговорите на над 2000 британци.

Под номер две в нея е лондонският кмет Борис Джонсън, а под три - Ози Озбърн. Принц Филип, херцог на Единбург, е на четвърто място, следван от Ръсел Бранд. В челната десетка още са Вивиан Уестууд, Бьорк, Стивън Фрай, Еди Изард.

Бой Джорд и Хелена Бонам Картър са на 11-о и 12-о място. Тим Бъртън е 15-и, Джони Деп - 17-и, Дейвид Бауи - 18-и, следван от дуета "Джетуард" в класацията, в която присъстват общо 50 имена, пише trud.bg.