Лейди Гага ще открие музей в чест на покойния си колега Майкъл Джексън, пише dailyrecord.co.uk.

Провокативната звезда притежава вещи на Краля на попа на обща стойност 1,25 милиона паунда, които е купила през годините.

Колекцията на изпълнителката на „Poker face" постоянно се увеличава. Миналата година Гага се сдоби с 55 вещи на Краля, включително емблематичното кожено яке от хита "Thriller" от 1983 г. и ръкавицата, инкрустирана с кристали Сваровски, за която плати 117 800 паунда.

Самата изпълнителка съхранява всички свои сценични костюми. Гага харчи милиони, за да събере дрехите на Майкъл и да се убеди, че те ще се съхраняват правилно.

Гага планира да дава всички приходи от музея благотворително.

"Причината да купя костюмите на Майкъл е в това, че моите сценични костюми означават много за мен. Вярвам, че те носят енергия и спомени. Вярвам, че енергията на феновете засяда в тях. Исках да запазя това за себе си", споделя Гага.

В момента 27-годишната звезда умува за мястото, където ще бъде издигнат музеят. Тя обмисля дали това да не е градчето Гари в Индиана, където започва кариерата на Майкъл Джексън, Ню Йорк или Лос Анджелис, в близост до неговото имение "Невърленд".