Лейди Гага се наслади на първия си "истински Мерилин момент" с бившия президент на САЩ Бил Клинтън, съобщи АП.

"Винаги съм искала да имам такъв и се надявах, че няма да става въпрос за хапчета и наниз от перли", пошегува се певицата.

Тя бе сред плеядата музиканти, които участваха в концерта в Холивуд в чест на 10-ата годишнина на фондацията на Клинтън. Лейди Гага се появи на сцената с руса перука и червени устни като Мерилин Монро. Покойната актриса се прочу с песента "Честит рожден ден, господин президент" ("Happy Birthday, Mr. President" ), която изпя за Джон Кенеди през 1962 г.

Лейди Гага пя по подобен начин за Клинтън. Изпълнителката промени текста на няколко от песните си с препратка към президента, включително заглавието на прочутата си композиция "Bad Romance", която превърна в "Bill Romance". От своя страна Клинтън сподели: "Помислих - Боже мой, имам Лейди Гага и ще получа инфаркт". Той седеше на първия ред между съпругата си Хилари и дъщеря си Челси.

На сцената се качиха още Кени Честни, Ъшър, Ащън Къчър, Колин Фарел и други. Със събитието беше отбелязана годишнината на фондацията и усилията й в борбата със СПИН, както и за опазване на околната среда. Концертът под мотото "Различното десетилетие" продължи цяла нощ и беше предаван на живо в Yahoo. Всички приходи ще бъдат внесени във фондацията, пишат от lifestyle.bg.