Певицата Лейди Гага възнамерява да се оттегли от музикалната сцена за неопределен период от време след края на турнето си.

Това обяви самата тя по време на пресконференция на Филмовия фестивал в Торонто, където бе представен документалният филм за нея.

"Ще си взема почивка, не знам колко дълго. Това не означава, че няма повече да творя. Не означава, че не готвя нещо. За мен винаги ще остане най-важното нещо на света да забавлявам хората и да ги карам да се чувстват щастливи", увери звездата почитателите си в изявление пред журналистите и уточни, че оттеглянето й е породено от нужда "да забави малко темпото и да се излекува" - по нейни думи от хронична болка.

Съобщението на Лейди Гага идва само седмица, след като се наложи да анулира концерта си в Монреал заради ларингит и инфекция на дихателните пътища, получени на концерт в Ню Йорк.

През кариерата си певицата никога не е крила борбата си с депресията, хранителните разстройства и хроничните заболявания. Те обаче никога не й попречиха за 10 години да запише 5 албума и да спечели безброй награди.