Фондацията на Лейди Гага, която бe кръстена на нейния албум "Born This Way", помага на млади хора, страдащи от депресия и чувството за тревожност, съобщава Контактмюзик.

Самата певица като тийнейджърка била минала по пътя на психическите разстройства.

Лейди Гага, чието истинско име е Стефани Джерманота, е основала фондацията си през 2012 година с помощта на майка си Синтия. 29-годишната певица се появи на корицата на последния брой на сп. "Билборд" в компанията на сър Елтън Джон. В материала в изданието тя разказва за борбата си с депресията и с чувството за тревожност.

"Цял живот съм страдала от тези разстройства, доверява Лейди Гага. Искам да успокоя младежите със същите симптоми, че те са пълноценни човешки същества. Ние просто така сме родени!". Лейди Гага отчете влиянието на новите социални мрежи за засилването на депресиите сред тийнейджърите. Вместо да обединяват младите, те се чувстват все по-изолирани. "Интернет се превърна в тоалетна, изтъква звездата. Той е прекрасен ресурс, но в наши дни трябва да преминеш през куп нечистотии, за да достигнеш до добрите неща!".

Лейди Гага каза много ласкави думи за Елтън Джон, който винаги я е вдъхновявал. Самата тя с радост би му помогнала в неговата борба срещу СПИН-а, за правата на сексуалните малцинства и за изграждането на един по-добър свят.