Нови здравословни проблеми са налегнали Слави Трифонов, научи „ШОУ“ от източници, близки до семейството на тв легендата.

От около година шоуменът лекува гласа си, чието състояние се влошило сериозно вследствие на фарингит и алергии. Известно време Слави търсел помощ от специалистите в УНГ-бранша, като първоначално имало съмнения за певчески възли и образувания по гласните връзки.

След серия от консултации с няколко от светилата в тази област у нас, се стигнало до ограничаване на диагнозите – съмненията били за алергичен ларингит, хроничен фарингит или риносинуит.

В крайна сметка се оказало, че Трифонов има оточни гласни връзки, но проблемите му били няколко, взаимно свързани, и трябвало да се действа мигновено и сериозно.

Гласът му се нуждаел от спешен ''ремонт'' и поне 6-месечно лечение при фонопед, включващо по една процедура седмично. За да бъде напълно изчистен проблемът обаче, най-добре било профилактиката да продължи две години.

Лечението на Слави започнало тайно и при пълна дискретност в началото на 2013 година, като преди това той получил гаранция, че случващото се няма да му попречи на работата в шоуто, въпреки че възстановяването от този проблем се състои в засилен гласов покой и силни медикаменти, насочени срещу възпалението и отока.



Лекарите били категорични, че Трифонов трябва да забрави за пеенето, тъй като рискува да усложни ситуацията си. Можело да се стигне дори и до рак на ларинкса, в случай че пациентът не спазва медицинските съвети.

Разкритието на „ШОУ“ дава и отговор на въпроса защо Слави вече не пее. За последно шоуменът се е изявявал на микрофона преди повече от година, а голяма част от хитовете му вече се изпълняват в презаписани версии от Борис Солтарийски.

Не е ясно на какъв етап от възстановяването си е Трифонов, но наскоро той тактично отказа да запише дует с Крисия Тодорова.

Феноменът от Разград запита Дългия по време на едно от изданията на шоуто защо вече не пее. Слави не даде сносно обяснение, а на поканата за дует уклончиво отговори, че ще си помисли.

Припомняме, че това не са първите здравословни несгоди, които се стоварват върху Слави Трифонов.

В интервю, излъчено в „Шоуто на Слави“ на 20 април 2007 г., тв водещият призна, че страда от ретробулбарен неврит на лявото око и слезе от екран за три месеца, през които се подложи на лечение, тъй като проблемът започнал да засяга и дясното око. Поставена му бе диагноза синузит, но, за негово щастие, специалистите овладяха проблема.

През 2009 година пък Слави си счупи нелепо крака преди концерт в Стара Загора. Той се подхлъзнал в хотелската си стая, след което бе откаран в местна частна болница, където го оперираха и настаниха за лечение. Слави счупи лява тазобедрена става и се наложи да му поставят импланти в ставата.