Новата колекция мебели на американския рок музикант и продуцент Лени Кравиц носи атмосферата и духа на калифорнийската музика и нюйоркската клубна култура през 70-те години на ХХ век, предава сайтът Artprice.

„Бъдеще в миналото“ – така се определя новата му колекция, чието вдъхновение се корени в излъчването на 70-те.

Интериорните елементи, които световно известният певец е реализирал съвместно с мебелната компания CB2, ще бъдат пуснати на пазара на 1 октомври.

Звездата придава неподражаемия си стил и в тази си по-малко позната страст към обзавеждането на дома. Мебелите, аксесоарите и осветлението по дизайн на Лени са вдъхновени от 70-те години на миналия век и моментално придават рокендрол небрежност на пространството с приглушен лукс.

В колекцията са включени дори и меки текстилни акценти като графични килими и възглавници за акцент. “Това беше период, в който висшата мода се срещна с хипи шика и се смеси с рокендрол глам”, споделя Лени Кравиц.

Мебелите от напълно нови материали като пластмасата, например, която е често използвана в дизайна през 70-те. Дизайнерският проект на музиканта и CB2 съдържа 20 интериорни елемента: настолни лампи, нощни шкафчета, възглавници, столове. Характерна особеност на всеки от тях е плавността на формите и нотката футуристичност, която се усеща.

„Желанието ни бе да създадем мебели в собствения ми стил, а общото звучене произлезе от многобройните ми пътувания по света“, обяснява музикантът. Лени Кравиц последва примера на доста от своите колеги, сред които Брад Пит и Ванила Айс, като започна да реализира идеите си за създаване на мебели. Мебелите могат да бъдат закупени и онлайн, може и с доставка до България.