Лени Кравиц ще направи първата си главна роля в киното в биографичен филм за легендарния соул и арендби певец Марвин Гей (1939 – 1984), пише в. "Ивнинг стандарт".

Амбициозната продукция ще разкаже за последните години на изпълнителя на Sexual Healing и I Heard It Through The Grapevine, в които той се бори със зависимостта си към кокаина и се премества да живее в Белгия, за да избяга от вниманието в Америка и да преодолее проблемите си. В Европа той превъзмогна зависимостта и депресията си си, но те отново объркват живота му, когато се връща в САЩ.

Гей впоследствие умира, след като баща му го застрелва по време на семеен конфликт.

Досега Кравиц е участвал във филми като "Зулендър", "Прешъс", двете екранизации по "Игрите на глада", но всичките му роли са били второстепенни. Той участва и в още един биографичен филм - The Butler, филма, заради който отмени концерта си в София. В главната роля там е Форест Уитакър като чернокож иконом, служещ в Белия дом по време на няколко президентски мандата. Освен Уитакър и Лени Кравиц участват още Куба Гудинг-младши, Лиъм Нийсън, Робин Уилямс, Джон Кюсак.

Засега няма информация кога и дали концертът на Лени Кравиц в София ще се проведе.

Междувременно само година след Black and White America изпълнителят вече е започнал работа по нов албум, който ще носи заглавието Negrophiliа, пише dnevnik.bg.