„Черната ръка” е заглавието на най-новия филм, в чиято реализация е замесено името на Леонардо ди Каприо.

Актьорът се завръща от почти едногодишната си почивка от големия екран след участието си в „Завръщането” и спечелването на заветния „Оскар”. Към момента той води преговори с продуцентите на предстоящата лента, чийто сюжет ще се завърти около истинската история за нюйоркското ченге с италиански корен Джо Петросино.

За полицая, близък с президента Теодор Рузвелт, се знае, че именно свободното му говорене на езика на да Винчи, е спомогнало за разрешаването на редица случаи. „Черната ръка” ще разкаже за фиаското на Петросино в опита му да разкрие коя италианска престъпна група стои зад смъртните заплахи към известния тенор Енрико Карузо.

Филмът ще представлява адаптация към едноименната книга с биографичен характер на Стивън Талти, а кой ще се заеме със сценария все още не се знае. Към момента Ди Каприо е зает и около съвместния си проект с Мартин Скорсезе - „Дяволът в белия град”, който най-вероятно ще се появи на големия екран преди „Черната ръка”. Работата по него започна в началото на миналата година и след известна пауза стартира отново този януари.