Лео ди Каприо, който преди няколко години изигра блестящо престъпник, успяващ да забогатее чрез измами във филма "Вълкът от Уолстрийт", преживява историята на героя си наяве. Холивудският секссимвол е разследван за пране на пари. Фондацията на актьора се оказа само прикритие за престъпни дейности, а парите се харчат не по предназначение, гласят последните новини.

През 2008 година майката на актьора основава фондацията на Лео - благотворителна организация с нестопанска цел, която събира средства за опазване на околната среда. Но по-късно статусът е променен на donor-advised, което може да се преведе като контролирана от донори. Тази форма на управление изисква много по-малка "прозрачност" пред данъчните и други регулаторни органи, пише "Всеки ден".

И както казват информатори, вместо да насочват събраните средствата за защитата на околната среда, ръководителите на фонда са използвали значителна част от тях за собствени цели. Те харчели парите за скъпи вечерни партита, които често прераствали в оргии, с гостенки от женски пол с доста леко поведение. Гостите на тези събития безсрамно използвали частни самолети и хеликоптери само за да отидат например на вечеря в луксозен ресторант.



И всичко това, след като участниците в събирането са гледали филм за вредите, нанесени на околната среда от авиацията. Не е изненадващо, Лео и приятелите му не за първи път биват обвинени в лицемерие.

Освен това фондацията на Ди Каприо е била тясно свързана със съмнителна такава в "сянка", която се намира в Малайзия. По данни на Министерството на правосъдието, един от неговите приятели - Хо Лоу, който е част от борда на директорите, наскоро е свалил от отчет около 11 милиона от парите на фонда.

Всичко на всичко, фондът на актьора е разследван за извършването на незаконни дейности в размер на 3 милиарда долара.