Леонардо ди Каприо, известен с благотворителната си дейност в подкрепа на опазването на околната среда, оказа подкрепа и на компанията „LoveTheWild“, която продава екологични замразени морски продукти, отгледани във ферми.

„Според изчисленията населението на Земята, което ще достигне 9 млн. до 2050 г., оказва огромен натиск върху естествените източници на храна“, посочва Лео в изявление, публикувано от списание „Пипъл“, цитирано от БГНЕС.

„Морската храна е основен източник на протеини за близо 1 млрд. души, но климатичните промени, замърсяването с оксиди и прекомерния риболов поставят увеличаващ се натиск върху естествената стабилност на океаните“, допълва той. Актьорът се надява, че чрез подкрепата си за „LoveTheWild“ ще окуражи търсенето на продукти, които не натоварват природата, вместо покупката на такива, които нарушават естествените диви популации.

„Експлоатацията на нашите океани остави много морски екосистеми на ръба на пълния крах, което вреди на нашата способност да ползваме моретата като надежден източник на храна, каквито са били в продължение на хиляди години“, посочва Ди Каприо. Съобщението на актьора идва няколко месеца, след като той обеща да отдели нови 15,6 млн. долара в помощ на организации, посветени на опазването на околната среда.

В края на декември 2016 г. той се срещна и с избрания президент Доналд Тръмп в опит да го убеди да се фокусира върху законодателство, което ще допринесе за защитата на планетата.