Холивудската звезда Леонардо ди Каприо заяви в интервю пред немския "Ди Велт", че много би се радвал, ако му се отдаде възможността да изиграе ролята на Владимир Путин във филм.

Той каза, че това би било "много, много интересно предизвикателство". Актьорът се срещна с руския президент преди няколко години в Санкт Петербург, където двамата обсъдиха спасяването на сибирските тигри.

"Фондацията ми осигури финансова подкрепа на някои проекти за опазване на дивите котки. Путин и аз разговаряхме за опазването на тези великолепни животни, а не за политика", коментира той пред немското издание. Ди Каприо сподели, че е очарован от руската история и е на мнение, че трябва да има повече филми на тази тематика. На него също би му било интересно да поеме ролята на Ленин или Распутин.

"Русия събира в себе си толкова много истории от Шекспиров характер, за един актьор това е много вълнуващо", допълва той. Последната роля на Ди Каприо е в номинирания с 12 "Оскар"-а филм "Завръщането", сред които и за най-добра мъжка роля. Освен това той е активен поддръжник на борбата с глобалното затопляне. Въпреки това актьорът засега не смята да влиза активно в политиката, но все пак сподели пред "Ди Велт": "Засега не се виждам в политиката, въпреки че не бих премахнал напълно възможността за подобно нещо".

По време на срещата им през 2010 г. актьорът заяви на президента, че двама от неговите прадядовци са руснаци и винаги е искал да доведе баба си в Санкт Петербург. На това Путин отговори, че щом Леонардо опознае града, ще се възгордее с руските си корени, като след срещата пред журналисти нарече артиста "истински мъж", защото е присъствал на срещата и е разговарял с него, вместо да си измисли извинение и да не дойде поради политически причини.