Легендарната певица говори за особеностите на балканската душа, балканската любов и омраза. Преживяла разпадането на Югославия, бомбардировките на НАТО, дори отвличането на сина си.

Лепа Брена има зад гърба си спомени за два живота. Днес певицата, която властва 35 години в балканската музика говори за миналото много спокойно, носталгично, с много любов и много болка за дните, в които демокрацията се опитва да изтрие като с гума Лепа Брена.

"Аз съм жена, която се занимава с бизнес и шоу бизнес, майка и съпруга и през всички тези години правя това с голям успех. Тайната на добрия живот се крие в многото работа и ясната цел. Какво е да си Лепа Брена? Трябва много да работите върху себе си. Тук на Балканите никой не цени външната красота. Всеки гледа качеството на продукта, който правиш. Разбира се, ако си красив ще те забележат, но това е моментно. Трябва да покажеш, че си умен и работлив”
, казва певицата пред Мариян Станков - Мон Дьо в "Събуди се" по NOVA.

„Да... Балканската душа няма аналог в света. И преди всичко тази разлика между мъжете и жените на Балканите. Да сте жена на тази географска ширина съдбата ви отрежда нелек път. Трябва да се доказвате два пъти повече от жените, които живеят в добре развитите страни. На Балканите жените не може да доминират. На жената се гледа като на шкаф, който се използва известно време и когато на мъжа му омръзне, я сменя. Жената трябва да е перфектна на всички житейски фронтове”, споделя символът на сръбската музика.

Певицата сподели, че най-тежкият момент в личен план е бил, когато са отвлекли сина й. „Не бяхме пожалени. Защото има хора, които не обичат чуждия успех. Подобно нещо може да съществува само на Балканите”, каза Лепа Брена.

"По принцип съм голям противник на риалити форматите. За първи път участвам в подобен формат. Българският VIP Brother е изключение. Това е един чудесен екип, който много ми хареса. Видях хора, които са с абсолютно различен обществен статус и това, което най-много ми хареса е, че всички много добре са усетили каква е ролята им в това шоу", сподели звездата, която предизвика фурор с влизането си в Къщата на Vip Brother.

На концерта на Лепа Брена на 18 декември в зала „Арена Армеец" феновете ще имат уникалната възможност да видят за първи път част от новия биографичен филм за певицата.