Саша Барън Коен реши следващата му комедия да бъде посветена на истинската история на хонконгския милиардер, който предложи награда за всеки мъж, който се навие да се омъжи за дъщеря му, която е лесбийка.

"Лесбийката" ще бъде съвместно дело на Коен и Paramount Pictures и ще бъде изцяло базиран на необичайната история на Сесил Чао и тревогите с дъщеря му.

В края на септември милиардерът стана медийна сензация, след като публично предложи някой да "спаси" дъщеря му срещу заплащане и то солидно – 65 милиона долара.

Мъжагата трябва някак да убеди Джиджи Чао да се откаже от хомосексуалните връзки и партньорката си и да прескочи на другия бряг, та даже да мине и под венчилото.

Естествено, главната роля в комедията ще бъде поверена на Саша, който още се радва на успеха на последните си филми. Само "Диктаторът" му донесе 175 милиона долара, посочва Contactmusic.com.

"Лесбийката" е вторият нов проект на 40-годишния комик. Вече стана ясно, че заедно с режисьора Фил Джонстън ще правят пародия на филмите за Джеймс Бонд. Тайният агент на Саша ще трябва да се бори с препятствията в компанията на салбоумния си брат – футболен хулиган.

Все пак следващия филм, в който ще гледаме Коен като актьор, е доста по-сериозен - "Клетниците", където си партнира с Ан Хатауей и Аманда Сейфрид.