Френската кинозвезда Летисия Каста е закупила преди броени дни жилище в луксозен апартаментен комплекс в Созопол.

Холивудската звезда е броила 90 хиляди евро за новата си придобивка. Новината съобщиха за БЛИЦ служители на агенцията за недвижими имоти, която е била посредник по сделката.

Каста е платила отделно и 6000 евро комисионна на брокерите. Самият апартамент е с площ от 132 кв. метра и е напълно обзаведен. Отделно към покупката се ползва безплатно запазено закрито паркомясто. Комплексът, в който той се намира, е от затворен тип и предоставя отлични условия за релакс и отдих на живеещите в него. Освен външен и вътрешен басейн в него има и локален хипермаркет, козметично студио, фитнес и спа център, медицински пункт, сателитна телевизия, постоянна охрана, бар и ресторант. Като екстра комплексът разполага и с дизелов агрегат, който служи за отопление и за производство на електроенергия. Има построено и специално скривалище против терористични атаки и земетресения.

Самият апартамент е купен на много изгодна цена от Летисия, като квадратният метър излиза по 750 евро. За подобен тип лукс строителство, предоставящо голям брой екстри, това е много добра стойност.

Собствениците на комплекса са направили голяма отстъпка на топактрисата, отбивайки около 300 евро на кв.метър. Любопитно е, че първоначално те са искали да направят безплатен подарък на чаровната французойка, но тя категорично е отказала. След това се е взело соломоновско решение жилището да бъде продадено с голяма отстъпка. Преговорите са били водени от личния агент на звездата.

Каста е харесала Созопол през миналото лято, когато снимаше филма "Островът". Тогава тя правеше снимки на остров Света Анастасия, който се намира в средата на Бургаския залив. По време на престоя си актрисата е посетила на два пъти Созопол и е харесала много градчето. Още тогава Каста стигнала до идеята да си купи имот. Близо девет месеца по-късно тя е вече реализирана. Очаква се още през това лято бившата манекенка да посети Созопол и да отседне в новата си придобивка.