Френският супермодел Летисия Каста идва в България, за да участва в нов филм на Камен Калев, научи „Монитор”.

32-годишната красавица пристига в София на 9 август и започва снимки на следващия ден в столична аптека.Пословично дискретният Камен Калев в момента е на морето на о-в Св. Анастасия, където работи върху потъналия в мистерия филм „Островът”. Все още не се знае почни нищо за лентата, за която се шуми още от зимата. Ясно е само, че ще се завърти по кината от 9 октомври и че в нея ще участват Бойка Велкова и турски актьори, с каквито Калев вече работи по спечелилия десетки награди „Източни пиеси".

Още повече загадки има околоновия проект на Камен Калев, заради който той се връща в столицата. Засега е ясно само, че ще участва Летисия Каста и че на 10 август ще започне снимки в столичната аптека „Фармастор” на пл. „Журналист”. До началото на другата седмица ще станат ясен сюжетът, част от останалия актьорски състав и работното заглавие на лентата.

Летисия Каста, която пристига за първи път в България, е сред най-известните световни модели в края на миналия и началото на настоящия век. Тя дебютира в киното през 1999 г. в комедията „Астерикс и Обеликс срещу Цезар”. След това се е снимала в още 13 филма, преди да се остави във вещите ръце на Камен Калев. Корсиканката многократно е попадала в класации за най-красивите жени на планетата.