която, докато снимаше в София и на Света Анастасия "Островът" на Камен Калев, се носеше като парижка колежанка, е от най-горещите жени в световната фешън индустрия.

Нежно-сексапилната брюнетка беше и остава един от символите на модата и изтънчената еротика на Франция.

Тя винаги е настроена революционно - не само в световното седмо изкуство, където филмът не успя да пробие поради националните особености на киното ни, но и във визията.

"Нямам нужда от съвети. По баща съм корсиканка - като Наполеон, чиято майка пък се казва Летисия. Ние сме хора, които се справят с всичко", мотивира Каста вечното си бунтарство.

За нея обаче има единствен бог на шика, артистичността и провокацията. И той се казва Ив Сен Лоран. Именно Светецът на елегантността я превръща в световноизвестна звезда.

Той е този, който й предрича бляскава кариера на екрана.

"Той ми даде всичко. Когато за първи път отидох на кастинг при него през 1998-а, не успях да вляза в нито една рокля от колекцията. Бях доста сочна", връща лентата Летисия.

По онова време тя е крайно свенлива. Асистентите на Лоран решават, който знае защо, че е италианка и започват да я одумват на френски - колко е недодялана и безнадеждна.

Девойката от Нормандия иска да потъне в земята от срам. И тъкмо се чуди как да се измъкне незабелязано, когато Ив Сен Лоран приближава до нея и казва:

"Ти си много красива!". Това звучи като обяснение в любов между двамата невероятно срамежливи артисти.

"Той обичаше жените и за него нямаше нищо по-ценно от тяхната чувственост. Докато се подготвяхме за ревютата, ни наблюдаваше без коментари - как се движехме, как се обръщахме, как ходехме. Ненавиждаше манекенките, които не знаеха как да правят съблазнително всичко това", коментира Каста пред в. "Стандрт".

Неслучайно тя беше сред главните героини на прощалното дефиле на великия стилист, което цял Париж гледаше на гигантски видеостени пред Центъра за съвременно изкуство "Бобур".Всъщност това се случи точно преди 11 години - в края на януари.

Сега голямата тръпка е дали Летисия ще играе във филма, посветен на Ив Сен Лоран. В кожата на Светеца влиза Гаспар Улие ("Най-дългият годеж", "Париж, обичам те").

Снимките ще започнат съвсем скоро, сценарист е Томас Бидеген, режисьор е Бертран Бонело. Из Париж обаче се говори, че Пиер Берже, партньорът в живота и бизнеса на Ив, е против осъществяването на проекта.

Затова пък е дал зелена улица на лента, посветена на любовта му с Ив. Там парадът ще бъде командван от Джалил Леспер.