Първата художествена книга на известния интернет предприемач Александър Ненов – „Летящата планета“, излиза в началото на октомври.

Романът, който е своеобразна антиутопия, ни пренася в не чак толкова далечната 2054 година, когато на власт по света са Зелените, теми като „Космос“ и „Вселена“ са табу, а учените са подложени на масови гонения, сякаш са престъпници.

Александър Ненов е добре познат в бизнес средите с работата си по редица проекти в онлайн пространството. Създател и консултант е на редица проекти, сред които Teenproblem.net, Coca-Cola, KLM, Microsoft, Samsung, NasamNatam, Peika.bg и много други. Освен двукратен шампион в конкурса БГСАЙT, Алекс е носител и на почетната награда „Рицар на книгата“ – за кампанията „Якото четене“, реализирана в сайта TeenProblem.net, която достига до над 1 000 000 посетители.

Освен практикуващ консултант, Алекс Ненов е също популярен лектор на бизнес семинари и автор на няколко издания, посветени на онлайн предприемачеството и безопасността в мрежата – изчерпаната „На 1 клик разстояние“ (2012), „Как да печелим от интернет“ (2015), „Интернет безопасност“ (2016).

Премиерата на новата му, научнофантастична книга „Летящата планета“ ще се състои на 5 октомври (четвъртък) от 19:00 часа в столичния Dada Cultural Bar (ул. „Георги Бенковски“ 10). Романът ще представи PR-ът и създател на сайта „Аз чета“ Александър Кръстев.