Руската Внешторгбанк (ВТБ) и Левски вече са разговаряли за евентуалната възможност финансовата институция да придобие акции на клуба, пише в. "Труд".

Засега основният план е банката да стане генерален спонсор на "сините" срещу годишна вноска от милиони. Очаква се ВТБ да вземе и акции (от 20 до 49%) като гаранция за инвестицията. Това може да стане както при подписване на договора, така и месеци по-късно.

По подобна схема "М-Тел" със собственик Майкъл Чорни и шеф покойния Владимир Грашнов действаше на Герена от 1999 г. Компанията първо стана генерален спонсор, после взе 20% от акциите, а след 1 г. руският бизнесмен взе и мажоритарен дял, пишат от sportni.bg.

Левски ще подпише договор и с веригата турски болници “Аджъ Бадем”. "Сините" ще ползват елитно медицинско обслужване срещу реклама. "Аджъ Бадем" работи с клубове като Атлетико Мадрид и Цървена звезда, а вече и с Локо Пловдив. Най-вероятно футболистите на Левски няма да минават тестовете преди подготовката у нас, както е традицията, а в Турция.