Лидия Иванова е сред претендентките на един от най-престижните конкурси в Америка „Queen of the Universe“, който се провежда под егидата на Юнеско през април тази година.

За да се включи в него, представителката на нашата страна е направила множество разработки за проблемите в световен мащаб и тяхното решение, като по този начин е заела позицията, за която се борят представителки от целия свят.

“Queen of the Universe “е един от малкото изцяло благотворителни конкурси. Тази година каузата на конкурса цели да подпомогне образованието на деца от Третия свят. Лидия успява да спечели журито с идея за своя кампания, която е под мото „Предай нататък, за да сбъднеш мечта“. Самата тя споделя, че образованието за нея е най-силното оръжие и всеки човек заслужава този шанс. В момента Лидия изучава медицина в Лос Анджелис с отличен успех, за да може след това да специализира пластична хирургия.



За краткият си престой в Америка, Лидия успява да привлече вниманието на множество влиятелни личности от световния шоубизнес. Българката е посетила последната церемония от връчването на наградите EMMY, където се запознава с водещи продуценти и журналисти от Холивуд, като именно те забелязват таланта й и препоръчват да вземе участие в такъв тип конкурси. Любопитно е, че на церемонията тя е единствената, която успява да се снима с Дерек Хъф, който пожелал да си направи селфи с нея.



Не след дълго представителката на нашата страна получава покана и за откриването на нов магазин на DSQUARED на Родео-драйв. И там красотата й не остава незабелязана – двамата дизайнери са изключително впечатлени от визията й и са поискали да я облекат в свои дрехи, за да се снимат с нея. За тях Лидия сподели, че са изключително мили и с удоволствие поискали да научат повече неща за нея и страната й.



Интересните неща за Лидия съвсем не свършват дотук - българката сподели, че е успяла да се срещне с Дженифър Лорънс, от която е със страхотни впечатления, а на Хелоуин е присъствала на парти в Бевърли Хилс и е посетила къщата на Чарли Шийн, и е успяла да види отблизо домовете на Парис Хилтън, Шакира,Том Джоунс и Роби Уилямс.

За престижния благотворителен конкурс, на който присъстват звезди от ранга на Дженифър Лопес, Лидия ще работи с танцьорите на Риана, както и с водещи гримьори, фризьори и стилисти от световен мащаб.



Нейният лик ще представи България и в специализираното списание за конкурса, където ще намерят място и всички спонсори на нейната кауза, част от които лекар от Нигерия, специализирал в България и известен пластичен хирург от Лос Анджелис.

Известни личности от страната ни също застават зад каузата „Предай нататък, за да сбъднеш мечта“, като първият е популярния поп певец Миро – дългогодишен приятел на семейството на Лидия.



Още за Лидия Иванова:
Лидия Иванова е родена в София в семейството на лекар и правист. Първата специалност на майка й е балетна педагогика, a бабата на Лидия е основател на балета в град Лом. Това е една от причините още от малка Лидия да цени изкуството и да слуша класическа музика. Баща й е професор по акушерство и гинекология, и онкогинекология. След завършване на образованието си, Лидия ще е четвърто поколение лекар. От баща си тя научава, че животът е твърде кратък, за да се занимаваш с неща, които не ти доставят удоволствие и именно това е причината от толкова крехка възраст тя да следва мечтите си неуморно.

Лидия завършва Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" в София. На завършването й нейният випуск прави инициативата „Пеперудени деца“ като по този начин зрелостниците подкрепят нуждаещи се деца и връстници.



Още от малка Лидия мечтае да замине за Америка. Голяма конференция по пластична хирургия, която посещава заедно с баща си разпалва желанието й да се занимава с медицина. За да постигне целта си Лидия е взела успешно три изпита SAT1, SAT 2 и TOEFEL. В момента младата студентка изучава медицина в Америка.

Паралелно с това Лидия е избрана да бъде част от школата по актьорско майсторство на популярната Ивана Чаббак, която обучава известни актьори като Иън Сомърхолдър, Хали Бери, Бионсe, Брат Пит, Нина Добрев и много други.