Тя е красива, амбициозна, успяла, постигнала е редица свои мечти и е на път да покорява нови върхове. Представяме ви едно вълнуващо интервю с поп певицата ЛиЛана, която разкри душата си за читателите на HotNews.bg...

- Доста амбиции си събрала в себе си... Какво да очакваме след видеото на "Сама"? Разбрахме, че ще имаш нов проект. Като бизнес дама ли искаш да се развиваш или музиката ще върви паралелно с това?

- В България музиката няма как да е професия, особено когато става въпрос за поп. Не ми харесва думата бизнес дама, защото и това не е работа, особено тук, където всеки, който не работи може да си лепне този етикет - бизнесмен или безнесдама. Може би наистина дипломите нямат значение, но на мен лично магистратурата ми в London School of Economics (LSE) ми донесе много. Осъзнах, че няма как да успея в нещо, независимо какво е то без да положа много усилия и без да имам достатъчно информация и знания. Именно там се и запознах с няколко млади хора с много енергия, с които решихме да развием една наша идея. Стартирахме от самото начало, направихме рисърч, постепенно развихме идеята и започнахме от малките стъпки. Стартирахме с помощта на наши други приятели, които бяха току що завършили - адвокати, счетоводители. Те ни подкрепиха, само защото вярваха, че в нашата идея има бъдеще и, че всички заедно ще сме част от бъдещите резултати. В този смисъл, не знам дали искам да се развивам като бизнес дама, но определено искам да работя и нямам проблем да се занимавам с всичко около развиването на една идея, в която вярвам. Последната такава, свързана с музиката е новата ми авторска песен "За теб", която ще е официално факт краят на април.

- Издаваш една песен, после има година затишие, не мислиш ли, че караш феновете ти да чакат твърде много?

- Хаха! Надявам се да им се струва дълго, че ако им се струва, че прекалено често им досаждам, не е добре. Въпрос на гладна точка е.

- Чувстваш ли се като най-успялата бг певица? Все пак не всеки може да се похвали с дуети с Snoop Dog; Akon; Flo Rida и Nicki Minaj...

- Глупости! Трябва да съм много наивна, за да смятам, че бих била най-успяла, ако съм пяла с най-успелите. Ще бъда успяла, ако аз дърпам някой напред, а не той мен. Определено най-големият ми успех в музиката не са тези дуети. От тях взех много опит, защото имах възможността да се докосна до работа на тези невероятни творци. Определено най-големият ми успех в музиката е песента ми с моя брат SkilleR - "Сама". Това е първата ми напълно авторска песен, която много хора усетиха и запяха. Не знам дали искам нещо друго! В този смисъл успехът е много субективен.

- Песента ти с Akon е уникална! Жалко, че няма клип, колко ти струва това, медиите писаха, че един такъв дует струва между половин и един милион.

- Благодаря ти за този въпрос. Не знам кой нормален човек може да смята, че бих дала, лично или не, такава голяма сума за песен, като с тази сума бих могла да си платя директно ротация на моя самостоятелна песен в световен музикален канал. Хората, които ме познават, знаят много добре моите разбирания и начин на живот. При мен няма безумни харчове, глезотии и излишен лукс. Не обичам да живея над личните си възможности, въпреки, че не отричам - случвало се е. Не бих изхарчила чужди пари за нещо без възвращаемост, защото съм се научила да ценя парите. В този смисъл, песента със Снуп беше подкрепена от една марка кафе, която всички знаете с цел реклама, а сумата въобще не е такава, за каквато се говори. Колкото до песента с Akon, тя е просто резултат от обстоятелства и самият факт, че няма клип може би донякъде го доказва.



- Песента с Ники Минаж ще има ли клип?

- Не зависи от мен, но по-скоро не

- Доста хора се питат защо международните ти проекти не се завъртяха по MTV? И като цяло защо не сме те видели все още на някое световно музикално събитие, все пак познаваш доста звезди.

- Еее, как не сте ми видяли. Миналата година бях на Грамите на предпоследния ред и махах на камерите.

- В България ли се чувстваш най-добре? Кои са плюсовете и минусите й?

- Ако се чувствам принципно добре, мястото няма значение. Мисля, че едно от най-важните неща е да се чувстваш удовлетворен от това което правиш. Това памага и за спокойството в личния живот. Не става въпрос дори за това колко пари изкарваш. Виждала съм много недоволни и намръщени хора извън България и то основно поради факта, че правят нещо, което не обичат. Иначе, може много да се говори за плюсове и минуси, но не знам дали това е в основата на отговора на въпроса - Къде се чувствам по-добре.

- Какво мислиш за поп фолк певиците Андреа и Десислава, които искат да покоряват световната сцена?

- Уважавам всички, които работят и се стараят. Зад всеки един успех се крият много усилия и работа. И понеже го знам, оценявам успехите на другите, защото в противен случай това ще е пречка пред моя личен такъв.

- Всеки ден ли ходиш на фитнес, въобще какво обичаш да правиш?

- Като бях по-малка, често бях във фитнеса, но като цяло тялото и визията ми вече не са ми фикс идея и цел. Не знам, но се чудя, дали това не е започнало да си личи.. хаха Иначe обичам да свиря на пиано, да чета интересни книги и да ходя пеша.

- Пожелай нещо на своите почитатели...

- Пожелавам им да са здрави, щастливи и критични.