Голямата естрадна звезда Лили Иванова е дарила крупна сума за операцията на тежко болно дете в чужбина.

Тя била животоспасяваща за хлапето. След поставяне на лошата диагноза, родителите му започнали кампания за да събират дарения, но до крайната сума имало още 25 000 лева. За случая примата научила в заведението, в което имала концерт. Там имало разлепени плакати, масичка за дарения, а майката работела в същото заведение и се движела като призрак със зачервени очи.

Музикантите от оркестъра на Лили й споделили, че ще дарят хонорара си за лечението на детето, защото историята много ги трогнала. Певицата ги слушала с каменно лице и казала: ''Дайте сега да мислим за концерта, за да не се изложим.'' С което приключила темата.

На другия ден родителите изумено видели, че в сметката са постъпили точно 25 000 лева от неизвестен подател. Там фигурирало името на някакъв мъж.

Вечерта майката споделила с мъжа си, че като гледала Лили на сцената й станало тъжно, защото тя си има всичко, може да си позволи всичко, но даже не погледнала плаката със снимката на детето им.

''Може ли такава несправедливост. Има милиони, няма деца, а ние имаме дете, но не можем да го спасим. Ако не ми беше неудобно, щях да я помоля за пари, но ми се видя много дистанцирана и не посмях. На другия ден двамата започнали да гадаят откъде са се появили парите, а после някой им казал, че Лили пратила един от музикантите да препише банковата сметка. Майката се засрамила за тежките си думи, но не знаела как да благодари на певицата. Щом е пратила парите чрез друг, значи не е искала да се разчува'', разсъждавала жената.

Близки до Лили твърдят, че тя много често прави дарения за болни хора или някаква кауза, но винаги държала да остане анонимна. Била научила от Ванга, че не е добро да правиш добро и да се хвалиш с него. И оттогава спазвала този принцип.