Лили Иванова прави всичко възможно, за да се опази от жестокия грип, който тръшва с висока температура на легло, а често праща и в болница.

Рязката смяна в температурата повали маса народ, но като бивша медицинска сестра певицата знае как да се защитава от вируси.

Още след сериозното застудяване през декември изпълнителката на „Детелини" се затвори вкъщи и сведе до минимум всякакви контакти с външни лица, пише ''Всеки ден''. Блондинката не насрочва никакви срещи, а връзките й с обществеността се поддържат от неин асистент, с когото тя комуникира единствено по телефона. В редките случаи пък, когато на Лили наистина й се наложи да напусне жилището си, то тогава надява маска върху лицето си. Така с бяла марля, закрила уста, нос и бузи, певицата ходи навън, но гледа да е за кратко. Дори на колцината си участия през януари кубратската легенда е пристигнала с маската на лице, която свалила малко преди да се качи на сцената, разказват свидетели на здравните мерки за сигурност на най-голямата ни звезда.



Хора от най-близкото обкръжение на Иванова обаче разбират напълно притесненията, които се въртят в главата на близо 76-годишната естрададжийка. Певицата осъзнава, че не е първа младост и всеки един вирус буквално може да се окаже фатален за организма й, заради което тя се пази като писано яйце.

Освен максималната отдалеченост от грипавите и разпространилите на вируси Лили е взела и други мерки в каляването на организма си. Известна със здравословния си начин на живот, тя си доставя ежедневно витаминозни бомби - мед, лимон и чесън в сериозни количества.

„Лили не се е разболявала близо 10 години благодарение на здравословния начин на живот, който води. Пази се като пеленаче и не иска да чуе за хапче, камо ли за болница", разказват от антуража на звездата.