Лили Иванова ще изкара повече от 2 седмици в Беларус през лятото, пише pik.bg.

Примата ще пътува дотам, за да участва в на XXIII международен фестивал на изкуствата „Славянски базар”. Песенният форум ще се състои от 10 до 14 юни тази година във Витебск, Беларус.

Родната звезда няма да демонстрира талант на сцената, а ще бъде жури и ще оценява представители от над 30 страни, сред които звезди от ранга на Филип Киркоров.

Лили е сред елитен екип международни гости, които ще преценяват дали песните са изпълнени добре и ще отправят към колегите си от сцената съвети как да подобрят дребни детайли от своето представяне. В рамките на фестивала ще има и международен конкурс за естрадни изпълнители „Витебск 2014”. Там ще се развихри Лили.

За нея това не е първото участие в престижния форум за страните от Източна Европа. Тя е била жури няколко пъти. Руснаците обожават „народната артистка на България Иванова” най-вече заради това, че тя обръща голямо внимание на детайлите. Винаги, когато види талантлив млад човек пред микрофона, Лили намира с нещо да го поощри да продължи напред.

Поканата към нея да се включи за пореден път в екипа на оценяващите идва от известния руски композитор Ким Брейтбург - председател на журито, което ще препитва новите естрадни звезди, пише „Монитор”. В състава му освен Иванова са народната артистка на Беларус Ядвига Поплавская, народната артистка на Украйна, певицата, композитор и телевизионна водеща Ирина Билик, носителят на „Грами”, американският композитор и пианист Марлоу Росадо, и победителят на „Евровизия 2009” Александър Рибак.