Концертът на Лили Иванова в Hacienda Beach-Лозенец, плануван за 19 юли, се отлага заради изменената след наводненията плажна ивица.

Плажът пред комплекса е почти два пъти по-малък, което прави строежът на мащабната сцена почти невъзможен. Няма как да се изгради съоръжение и декори, които да не носят риск за изпълнителите и публиката. Собственикът на заведението Димитър Тодоранов не губи надежда и споделя, че със сигурност отново ще работи с Лили по нов мащабен проект, който ще надмине очакванията на всички фенове на родната поп икона.

На 17 юли пък ще се открие първото издание на музикалния фестивал Summer In Pixels 2014, който ще се провежда всяка година на Hacienda Beach. Фестът ще стартира с концерт на Мастило. Мастиленото момиче на българската музика, поп певицата Вики Терзийска, ще се изяви също на сцената. Отскоро тя има ново амплоа, на продуцент на млади изпълнители и групи, но в Лозенец Вики ще затвърди неугасващата си страст към музиката.

За 18 юли е предвиден специален трибют-концерт на една от най-емблематичните британски банди – Sade. Той се реализира по идея на певицата Елена Сиракова и барабаниста Лазар Бенов. Зад гърба си двамата вече имат редица съвместни участия в разнообразни по стил и концепция проекти. Те събират едни от най-добрите поп и джаз музиканти в България, за да отдадат заедно почит на творчеството на световноизвестната Sade.

Гвоздеят в афиша ще е вечер в памет на покойния художник Кольо Карамфилов. Специалната вечер ще премине под акомпанимента на любимата му група Остава на 20 юли.